Per celebrar el Dia de la Dona, Viatges4Kids ha seleccionat (amb molt de carinyo per a tots vosaltres) una relació de llibres per viatjar en família, aprendre i educar les vostres filles (i fills) mentre gaudiu i aneu en busca d’aventura. Ja sigui en tren, avió, Tuk-Tuk o volant amb el Falcó Mil·lenàri! Que no sigui dit que els desplaçaments són avorrits!

Viatges4Kids, projecte creat per una dona emprenedora i mare de 2 fills, creu en la igualtat de gènere i l’empoderament de les més petites de casa. Les quals haurien de ser educades des de la igualtat, el respecte, fomentar en elles l’esperit de lluita, la valentia i la independència, entre d’altres.

També cal dir que molts dels contes de la nostra infància mostraven una imatge femenina que estava (i està) molt lluny de la realitat! Igual que els homes, les dones també són fortes, independents, capaces i sobretot, lliures. No necessiten ser salvades per prínceps blaus.
Necessiten aventures, coratge i dones creatives i inspiradores a prop.

Empodera una nena i canviaràs el món!

1. CONTES DE BONA NIT PER A NENES REBELS — Autora: Elena Favilli i Francesca Cavallo / Edat: De 7 a 12 anys

Aquí no hi surten princeses de fantasia, sinó dones reals, que destaquen per la seva feina o vida. Hi trobareu noms com l’educadora Maria Montessori o la primatòloga Jane Goodall, l’escriptora de Harry Potter, JK Rowling, així com la científica Ameenah Gurib-Fakim, o la informàtica i activista Manal al-Xarif. Dones excepcionals per a descobrir i recordar amb les vostres filles i fills.

2. BONITAS — Autora: Stacy McAnulty / Edat: De 3 a 6 anys

L’àlbum infantil amb més girl power! Cada noia és única, enginyosa, adorable… La bellesa no està en l’exterior sinó en aconseguir reptes, mostrar amabilitat i contagiar el riure. Aquest àlbum animarà a les noies a abraçar allò que els agrada i a desenvolupar el seu infinit potencial. Les noies boniques són les que estan empoderades, són llestes i fortes.

3. LES PRINCESES TAMBÉ ES TIREN PETS — Autora: Ilan Brenman (Animallibres) / Edat: De 6 a 8 anys

LES PRINCESES TAMBE ES TIREN PETS

A l’escola de la Laura corre el rumor que les princeses es tiren pets, però ella diu que és impossible. Cap princesa del món es tira pets! Quan el seu pare li llegeix el llibre «Problemes gastrointestinals i flatulències de les princeses més encantadores del món» ella canvia d’opinió. Història molt divertida que trenca els estereotips i la perfecció de les princeses.

4. EDUCAR EN EL FEMINISMO — Autora: Iria Marañón (Plataforma) / Edat: De 6 a 8 anys

Els jocs i referents culturals entrenen a les nenes i nens sobre com han de comportar-se, expressar-se i relacionar-se. Necessitem nenes i nens amb consciència i compromís, que defensin en públic la igualtat. Per construir una societat justa i igualitària, les nostres criatures han de ser poderoses, justes, solidàries i felices. Per tot això, cal educar en el feminisme.

5. LAS CHICAS SON GUERRRERAS — Autors: Irene Cívico, Sergio Parra / Edat: De 12 a 15 anys

Tots coneixem el nom d’algun pirata famós, o d’un astronauta que hagi arribat a l’espai, però… i les dones!? Moltes “ho van petar” en els seus viatges o van inventar màquines revolucionàries. Aquí trobaràs 25 superaventureres que van canviar el món i van demostrar el seu poder.

6. COL.LECCIÓ PETITA & GRAN — Autora: Ana Albero i Mª Isabel Sánchez Vegara / Edat: A partir de 5 anys

Aquesta col·lecció està pensada per a nens més petits. Cada llibre està dedicat a una dona rellevant de la història, com Coco Chanel, Frida Kahlo, Anne Frank, Audrey Hepburn, Amelia Earhart o Ella Fitzgerald. Els textos són breus i predominen les il·lustracions per explicar resumidament la vida d’aquestes dones inspiradores.

7. ¡SOY UNA NIÑA!— Autora: Yasmeen Ismail / Edat: De 5 a 8 anys

A la nena d’aquesta història la confonen constantment amb un nen. A ella li agrada anar a tota velocitat en el seu patinet, saltar a la piscina, fer soroll i botar per tots costats. Adora tant jugar amb nines com fer una carrera i guanyar-la. És una nena, i que ningú li digui el contrari! Per què el color rosa ha de ser per a les nenes i el blau per als nens?

I no podien faltar… les nostres protagonistes preferides! Tot un clàssic:

8. MATILDA — Autora: Roald Dahl

Matilda és una nena prodigi que als cinc anys ja ha llegit la meitat dels llibres de la biblioteca pública i és un geni de les matemàtiques. Els seus pares en lloc de donar suport al seu hàbit de la lectura la prenen per gandula i brètola. Però Matilda té una arma poderosíssima per a defensar-se: el seu privilegiat cervell.

9. PIPPI CALZASLARGAS — Autora: Astrid Lindgren

Gràcies a Pippi Calzaslargas, els nens i nenes se senten més forts. Més fantasiosos, més feministes, més generosos i més lliures. Aquesta edició especial inclou totes les històries de Pippi. Tot un clàssic que no pot faltar en la vostra col·lecció i que podreu rellegir no sols en companyia de les vostres filles, sinó també dels vostres fills.

10. YO, JANE — Autora: Patrick McDonell

Jane és una nena anglesa que neix en una família pobre. Ella somia amb viure a Àfrica per a treballar amb animals. La seva imaginació és molt activa i mitjançant ella es trasllada cap a aquest continent en companyia d’un simpàtic mico sense imaginar que, amb el pas del temps, el seu somni es tornarà realitat. Llibre basat en la vida de Jane Goodall.

Feliç lectura i dia de la dona! (Tot i que per nosaltres ho és cada dia) #DiaInternacionalDeLaDona #DiaInternacionalDeLaMujer #InternationalWomensDay

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *